Tanken in Duitsland duurder dan in Nederland

Sinds 1 september 2022 is de zogeheten Tankrabatt, de tijdelijke belastingverlaging op brandstof in Duitsland afgelopen, waardoor daar de prijzen omhoog zijn geschoten: diesel is nu 17 cent per liter duurder geworden en benzine zelfs 35 cent per liter.

Brandstof in Duitsland duurder dan in Nederland

Door het vervallen van het voordeel in Duitsland is daar de prijs nu in veel gevallen hoger dan 2 euro. Diesel varieert van 2,10 euro tot zelfs boven de 2,30 euro. Ter vergelijking: In Nederland is de prijs voor een liter benzine en diesel als je een beetje goed zoekt op dit moment minder dan 2 euro. Dit is in jaren niet meer voorgekomen.

Brandstofprijzen in Duitsland stijgen door

De verwachting is dat de prijzen in Duitsland nog verder gaan stijgen. Pomphouders kochten brandstof namelijk de afgelopen dagen nog tegen het verlaagde tarief in. Als deze voorraden op zijn, wordt het effect van het weggevallen belastingvoordeel pas echt goed zichtbaar.

Duitsers komen in Nederland tanken

Sinds het Duitse belastingvoordeel op 1 juni 2022 werd ingevoerd gingen veel Nederlanders de Duitse grens over om te tanken. De verwachting is dat Duitsers die dicht bij de grens wonen nu in Nederland komen tanken. En daar zijn de Nederlandse pomphouders natuurlijk heel blij mee.

Accijns op brandstof in België

In België is de accijns nog steeds wel verlaagd, net als in Nederland. In België blijft de regeling naar verluidt in ieder geval tot maart van kracht. Dus als je als Nederlander goedkoper wil tanken dan kan je altijd nog in België terecht.

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?