Waar kan je in België goedkoop tanken?

Sinds de verlaging van de accijns op brandstof in België is het voor Nederlanders die in de grensgebieden wonen weer lonend om over de grens met België de tank vol te gooien. Maar ook als je naar België op vakantie gaat of door België rijdt naar je vakantiebestemming dan is het lonend om even te wachten met tanken tot je in België bent.

Wat moet je weten over tanken in België?

  • In België kan je het goedkoopst tanken aan de randen van de steden, in havens en in industriegebieden. Bij tankstations langs auto(snel)wegen zijn de prijzen vaak hoger, net zoals in Nederland.
  • Op zondagen of in de laatste week van een vakantie is tanken vaak goedkoper dan op andere dagen.

Wat moet je nog meer weten over tanken in België

  • Bij zo’n beetje alle tankstations in België kan je tijdens de gewone openingstijden betalen met contant geld, daarnaast kan je betalen met een bankpas, creditcard of tankpas.
  • Belgische bankpassen (zoals Mistercash en Bancontact), bankpassen (met Maestrologo), creditcards (Visa en Mastercard) en vaak ook tankpassen (tankkaart/carte carburant) geaccepteerd.
  • Nederlandse bankpassen en creditcards zijn soms niet bruikbaar bij alle tankautomaten.
  • Er zijn veel onbemande tankstations in België, met benamingen als: Express, Easy, automatisch 24/24 self-service of pompes sans exploitant.

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?