NEIN! Geen accijnsverlaging meer op benzine en diesel in Duitsland

Vanaf 1 september 2022 is de accijnsverlaging op benzine en diesel in Duitsland voorbij. De accijnsverlaging was 30 cent per liter benzine en 14 cent per liter diesel. De Nederlandse tankstations dicht bij de grens met Duitsland zijn er blij mee, Duitse tankstations en natuurlijk de klanten zijn er wat minder over te spreken.

De tankrabatt (zo heet de accijnsverlaging in Duitsland) ging op 1 juni 2022 in. De maatregel zou drie maanden duren en is dus helaas niet verlengd. Daardoor was langere tijd onduidelijk of de maatregel eind augustus zou aflopen.

Nederlanders tanken in Duitsland

Lokale tankstations net over de grens met Duitsland meldden aan tolwegen.nl dat de afgelopen drie maanden bijna 90 procent van de mensen die bij hen tankten uit Nederland kwamen. Het ANP onderzicht in juni dat meer dan 1/3 van de inwoners van Overijssel in Duitsland tankte. Nu de prijsverschillen weer een stuk minder hoog zijn zal het over de grens weer een stuk minder druk worden met gele kentekenplaten.

Benzineprijs daalt in Nederland

In Nederland daalt de benzineprijs alweer enkele weken en is (uniek in Nederland!) diesel inmiddels duurder dan benzine.

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?