Wij lossen het mysterie voor je op

Is het je wel eens opgevallen dat in Duitsland de benzineprijzen en dieselprijzen in de ochtend hoger zijn dan in de middag? Dit fenomeen kennen wij in Nederland niet en waarschijnlijk zal dit bij ons ook niet gaan gebeuren in de toekomst.

Hoe komt dit?

We zullen je niet langer in spanning laten en je vertellen hoe dit komt. De meeste tankstations in Duitsland zijn bemand en hebben dus een tankshop. Deze tankstations zijn doorgaans geopend tussen 6:00 uur in de ochtend en 20:00 uur in de avond. Tot zover niets bijzonders.

Aanbod in de shops van tankstations

Op de verkoop van benzine en diesel zijn de marges laag. Het meeste wordt verdiend op de aankopen die mensen doen in de shops van de tankstations. Duitse tankshops hebben doorgaans een veel groter aanbod dan de tankshops in Nederland. En het grootste verschil is dat Duitse tankshops bier en andere alcoholische dranken mogen verkopen.

Klanten lokken

Het is dan ook van belang dat Duitse tankshops aan het einde van de dag zoveel mogelijk klanten naar hun shop willen lokken zodat deze (een deel van) hun inkopen, zoals een koud sixpack bier of flesje wijn, daar doen. En hoe lokken ze deze klanten? Juist. Door lage benzine- en dieselprijzen. Mysterie opgelost!

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?