Oostenrijk


Tolwegen Oostenrijk

Voor motorvoertuigen (tot 3500 kg) is op alle snelwegen in Oostenrijk een tolvignet verplicht. Op een aantal zogenaamde Sondermautstrecken geldt geen vignetplicht maar daar moet wel apart tol betaald worden.

Motorvoertuigen (of campers) die zwaarder zijn dan 3500 kg moeten op de snelwegen uitgerust zijn met een zogenaamde GO-box. Of je voertuig zwaarder is dan 3500 kg kunt u vinden op het kentekenbewijs.

Voor een caravan of aanhangwagen heeft u geen apart vignet nodig.

Toltarieven Oostenrijk

Tarieven bijgewerkt in mei 2017.

Motorvoertuig tot 3500 kg

(met of zonder caravan of aanhangwagen)

Jaar: 86,40 euro
Twee maanden: 25,90 euro
Tien dagen: 8,90

Motor

Jaar: 34,40 euro
Twee maanden: 13,00 euro
Tien dagen: 5,10 euro

Vignet Oostenrijk kopen

Het Oostenrijk vignet is in Nederland o.a te koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl (€ 2,95 verzendkosten, levertijd minimaal 17 dagen).

Het vignet is ook te koop bij een aantal Oostenrijkse grensovergangen en tankstations en postkantoren in de omgeving van de Oostenrijkse grens. Het vignet is verkrijgbaar vanaf 8 november en de geldigheid gaat in op 1 december.

Digitaal vignet Oostenrijk in 2018

In Oostenrijk wordt in 2018 een ‘digitaal tolvignet’ ingevoerd. Het plakken van een sticker op de voorruit is niet meer nodig door een koppeling met het kenteken. Vanaf november 2017 kunt het digitale tolvignet via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder Asfinag (asfinag.at) bestellen of via een speciale app. Het vignet voor op de voorruit blijft naast de digitale versie beschikbaar en de prijs en de geldigheid zijn ook hetzelfde. De levertijd is minimaal 17 dagen dus bestel op tijd!

Digitaal vignet Oostenrijk kopen

Om een digitaal vignet Oostenrijk te kopen heeft u een creditcard nodig. Indien u nog geen creditcard heeft kunt u deze hier aanvragen.

Handig in Oostenrijk

Ook in deze Europese landen moet u tol betalen: