Waar kan je in Duitsland goedkoop tanken?

Sinds de verlaging van de accijns op brandstof in Duitsland is het voor Nederlander die in de grensgebieden wonen weer lonend om over de grens met Duitsland de tank vol te gooien. Maar ook als je naar Duitsland op vakantie gaat of door Duitsland rijdt naar je vakantiebestemming dan is het lonend om even te wachten met tanken tot je in Duitsland bent.

Wat moet je weten over tanken in Duitsland?

  • Langs de snelweg (Autobahn) en in de grote steden zijn de meeste tankstations (Tankstelle) dag en nacht geopend.
  • Net als in Nederland zijn de brandstofprijzen in Duitsland langs de snelweg veel hoger dan bij de (vaak onbemande) tankstations langs B-wegen of in dorpjes.
  • De meeste tankstations in de dorpen en aan de B-wegen zijn geopend tussen acht uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds.
  • Je kunt bij de bemande tankstations in Duitsland doorgaans contant, met je bankpas en met je creditcard betalen.
  • Bij steeds meer tankstation kan je contactloos met je telefoon betalen, al is het nog niet zo wijd verbreid als in Nederland.
  • Als je betaalt met je bankpas wordt er vaak eerst als borg (preautorisatie) een standaardbedrag van € 100-150 op de rekening gereserveerd om te controleren of het saldo voldoende is voor een volle tank. Meestal wordt binnen een half uur het bedrag waarvoor je hebt getankt, afgeschreven en het geld weer vrijgegeven.

Waar (en wanneer) kan je het goedkoopst tanken in Duitsland?

  • In Duitsland schommelen de brandstofprijzen bij de pomp nog sterker dan in Nederland. ’S Avonds tussen 20 en 22 uur zijn de prijzen meestal het laagst. ’s Ochtends tussen 5 en 8 uur zijn ze het hoogst.
  • Als je door Duitsland rijdt zijn de brandstofprijzen bij tankstations die net iets verder van de Autobahn liggen, aanzienlijk lager dan de prijzen bij tankstations die direct aan de Autobahn liggen.
  • Kijk uit naar bordjes met ‘Autohof’. Een Autohof is een wegrestaurant met tankstation en grote parkeerplaats. Je moet hiervoor een heel klein stukje van de snelweg af, maar het loont zeker de moeite omdat je een stuk goedkoper kunt tanken dan direct aan de snelweg. Na het tanken zit je in een paar minuten weer op de snelweg.
  • Net als in Nederland verschillen de prijzen per tankstation flink. Als je geld wil besparen: kijk en vergelijk onderweg! 

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?