HomeItalië – Sneeuwkettingen Italië

Sneeuwkettingen Italië

Sneeuwkettingen Italië

Sneeuwkettingen Italië: zijn ze verplicht?

In heel Italië is het van 15 november tot 15 april verplicht om goed passende sneeuwkettingen in de auto te hebben als dit wordt aangegeven door een groen of blauw bord met de tekst obligo di pneumatische invernali o catene a bordo (oftewel: winterbanden of sneeuwkettingen verplicht). Deze periode kan in bepaalde gebieden en voor bepaalde wegen worden vervroegd of verlengd als de weersomstandigheden dit vereisen.

De sneeuwkettingen moeten op de aandrijf wielen worden gemonteerd – check dus vooraf of je auto voor- of achterwielaandrijving heeft.

De maximale snelheid bij het gebruik van sneeuwkettingen is 50 km/u.

Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl

Winterbanden in Italië

In heel Italië is het van 15 november tot 15 april in bepaalde gebieden en op bepaalde wegen verplicht om op winterbanden te rijden wanneer dit wordt aangegeven door een groen of blauw bord met de tekst obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo (oftewel: winter banden of sneeuwkettingen aan boord verplicht), tenzij er sneeuwkettingen in de auto liggen. Deze periode kan in bepaalde gebieden en voor bepaalde wegen worden vervroegd of verlengd als de weersomstandigheden dit vereisen.

Banden gemarkeerd met M + S (met of zonder sneeuwvloksymbool) worden beschouwd als winterbanden.

Winterbanden moeten op alle vier de wielen worden gemonteerd.

Bij het dragen van winterbanden dient de bestuurder zich aan de voorgeschreven maximumsnelheid voor deze banden te houden. Deze maximum snelheid wordt aangegeven met een lettercode op de zijkant van de band. Als de maximumsnelheid van de winterbanden lager is dan die van de auto, moet er binnen het zicht van de bestuurder een sticker op het dashboard worden geplakt met de maximumsnelheid van de banden.

In Zuid-Tirol is het het hele jaar door verplicht om winterbanden te rijden of sneeuwkettingen te gebruiken bij winterse omstandigheden zoals sneeuw en sneeuwmodder.

Voor de Brenner-snelweg (E45/A22) tussen Brenner en Affi en in de stad Bolzano is het van 15 november tot 30 april verplicht om op winterbanden te rijden of sneeuwkettingen in de auto te hebben, ongeacht de weersomstandigheden.

In Zuid-Tirol geldt bij winterse omstandigheden en bij (beginnende) sneeuwval een rijverbod voor motoren en bromfietsen.

Let op: In Luxemburg en Duitsland is het rijden op winterbanden verplicht in winterse omstandigheden en je kunt die regel niet voorkomen door sneeuwkettingen mee te nemen in de auto. Handig om te weten als je op doorreis naar Italië bent

Nordic banden

Van 15 mei tot 14 oktober mag er in Italië niet worden gereden op voertuigen die zijn uitgerust met winterbanden (M + S) met een snelheidsindex die lager is dan de snelheidsindex vermeld op het kentekenbewijs (nordic-banden). Dit verbod geldt ook voor buitenlandse voertuigen.

Wie dit verbod niet naleeft, riskeert een hoge boete. Bovendien kan het voertuig in beslag worden genomen.

Spijkerbanden in Italië

Spijkerbanden in Italië zijn toegestaan ​​in de winterperiode. Het gebruik van spijkerbanden is toegestaan ​​van 15 november t/m 15 maart voor voertuigen met een maximaal toegestane massa tot 3500 kg.

Als er spijkerbanden worden gebruikt, moeten deze op alle wielen en op de wielen van elke aanhangwagen worden gemonteerd.

Met spijkerbanden is de maximum snelheid op snelwegen 120 km/u en op andere wegen 90 km/u.

Italiaanse auto’s met spijkerbanden moeten zijn voorzien van spatlappen achter de achterwielen. Voor buitenlandse auto’s met spijkerbanden is het gebruik van spatlappen achter de achterwielen aan te raden.

💬 Laatste nieuws over brandstofprijzen en meer ⬇️

Dieselprijzen Europa April 2022

Dieselprijzen Europa April 2022 Ben je op zoek naar de actuele dieselprijzen in Europa? Zoek niet verder want wij...

Benzineprijzen Europa April 2022

Benzineprijzen Europa April 2022 Ben jij benieuwd in welke landen in Europa je het goedkoopste uit bent als je benzine...

Is benzine en diesel nu ook goedkoper dan in België?

Is benzine en diesel nu ook goedkoper dan in België? Sinds 1 april 2022 komen Duitsers die in het grensgebied met...

Benzine en diesel goedkoper dan in Duitsland. Hoe kan dat?

Benzine en diesel goedkoper dan in Duitsland. Hoe kan dat? Sinds 1 april 2022 komen Duitsers die in het grensgebied...

Goedkoopste tankstations van Nederland

Goedkoopste tankstations van Nederland Nu de brandstofprijzen in Nederland tot recordhoogte stijgen gaan veel mensen...

10 tips om zuiniger te rijden

10 tips om zuiniger te rijden Zuinig rijden. We weten allemaal dat het verstandig is. Het is beter voor je motor,...

Dieselprijzen Europa

Dieselprijzen Europa Dacht je dat je de benzineprijzen in Europa flink gestegen zijn? Dat klopt. Maar de prijzen van...

Benzineprijzen Europa

Benzineprijzen Europa Een van de meest gezochte zoektermen van de laatste maanden is: benzineprijzen Europa. In...

Italië hotel boeken

Op vakantie in, of op doorreis door, Italië? Je vindt eenvoudig een hotel via Booking.com. Je kan een hotel in Italië voor één nacht of voor meerdere nachten boeken. Langs de Italiaanse autostrada, of er iets verder vanaf. Met name in het hoogseizoen kan het druk zijn en is het handig om voor je vertrek je hotel te reserveren. Bekijk hier de mogelijkheden:Booking.com

Zonnepanelen: doe actief mee aan de energietransitie!

Professioneel vrijblijvend advies - Showroom, assortiment met Duitse A-merken -ISO- en TÜV-gecertificeerd - Gecertificeerde installateurs - Snelle installatie. Binnen 48 uur worden de panelen geplaatst! - Tot 30 jaar garantie en service na aanschaf - 25 jaar opbrengstgarantie - Minimaal 20 jaar en maximaal 30 jaar productgarantie. Lees meer over duurzame energie bij u thuis.

Lekker veel data voor vakantie?

Bekijk de meest gekozen bundels, inclusief overstapservice, 4G+, KPN Premium netwerk!

Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl
Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl

Actueel

Krijg het energiecontract dat het beste bij u past en betaal daar zo min mogelijk voor. Bespaar tot € 450,-

Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl

Thuisdeal: Internet, TV & bellen

Nu met gratis ESPN Compleet. Videoland en Disney+ Apps. Géén aansluitkosten! Nu bij Youfone, Viaplay!

Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl
Sneeuwkettingen Italië | Tolwegen.nl