Tariefklassen tol Frankrijk


5 verschillende tariefklassen tol Frankrijk

Gaat u met de auto over de tolwegen in Frankrijk, dan heeft elke tariefklasse een eigen toltarief. Zo betaal je met alleen een personenauto minder dan wanneer u een caravan achter de auto hebt of wanneer u in een camper rijdt. Hieronder leggen we u uit welke tariefklassen Frankrijk hanteert. We raden u aan om bij het passeren van het tolpoortje te controleren of u belast wordt in de juist tariefklasse, zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt.

Tariefklasse 1 tol Frankrijk

Auto’s, busjes, campers of bestelwagens zonder en met aanhanger waarbij het hoogste punt van het voertuig of de combinatie maximaal 2 meter mag bedragen, gemeten vanaf de grond (antenne, skibox, dakkoffer of imperiaal met fietsen, surfplanken of boot niet meegerekend).

Tariefklasse 2 tol Frankrijk

Auto’s, busjes, campers of bestelwagens zonder en met aanhanger waarbij het hoogste punt van het voertuig of de combinatie meer dan 2 meter mag bedragen, maar maximaal 3 meter gemeten vanaf de grond (antenne, skibox, dakkoffer of imperiaal met fietsen, surfplanken of boot niet meegerekend).

Tariefklasse 3 tol Frankrijk

Campers en bussen die hoger zijn dan 3 meter, gemeten vanaf de grond met een maximaal gewicht van 3500 kg.

Tariefklasse 4 tol Frankrijk

Voertuigen met meer dan 2 assen die hoger zijn dan 3 meter of zwaarder dan 3500 kg.

Tariefklasse 5 tol Frankrijk

Motoren, met en zonder aanhangwagen of zijspan.

Bron: Autoroutes.fr