Brandstofprijzen Frankrijk

 

Wat kost tanken in Frankrijk?

Je kent het vast wel: de lange rijen voor de tankstations in Luxemburg. Dat doen Nederlanders niet voor niets: tanken over de grens kan soms een stuk voordeliger zijn dan in eigen land. De actuele brandstofprijzen in Frankrijk vind je op deze pagina. Let wel: het staat tankstations vrij om af te wijken van deze prijzen!

Actuele benzineprijs Frankrijk (E10)

De actuele prijs van E10 in Frankrijk is € 1,60.

Actuele benzineprijs Frankrijk (Euro 95)

De actuele prijs van Euro 95 in Frankrijk is € 1,60.

Actuele benzineprijs Frankrijk (Euro 98)

De actuele prijs van Euro 98 in Frankrijk is € 1,66.

Actuele dieselprijs Frankrijk

De actuele prijs van diesel in Frankrijk is € 1,53.

Actuele LPG prijs Frankrijk

De actuele prijs van LPG in Frankrijk is € 0,90.

Brandstofprijzen Frankrijk lager naast de snelweg

Als je op vakantie gaat, wil je het liefst zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Tanken op de snelweg is dan het makkelijkst. Toch kan het lonen om de snelweg even te verlaten en in een Frans dorpje de tank vol te gooien. De brandstofprijzen in Frankrijk kunnen namelijk erg verschillen (net als in Nederland). Zie je bordjes met ‘centre commercial’? Volg die dan, want de grote supermarktketens hebben vaak ook een eigen tankstation met aantrekkelijke brandstofprijzen. Let wel dat deze stations buiten ‘kantoortijden’ onbemand zijn. Voorbeelden van grote supermarktketens in Frankrijk zijn Auchan, Carrefour en Cora.

Hoe kan je betalen bij Franse tankstations?

Gemakkelijk en snel brandstof betalen in Frankrijk kan met een creditcard. Uiteraard is het ook mogelijk om te betalen met pinpas of contant.