Duitsland verlaagt brandstofaccijns

Vanaf vandaag (1 juni 2022) verlaagt Duitsland de accijnzen op brandstof met maar liefst 30 cent per liter benzine en 14 cent per liter diesel. Ook verlaagt Duitsland de BTW op brandstof. De brandstofprijzen waren de laatste weken in Nederland en Duitsland ongeveer gelijk omdat Nederland eerder de accijnzen had verlaagd. Je zag regelmatig Duitsers in de Nederlandse grensstreek tanken bij de goedkope onbemande tankstations. Nu Duitsland de accijnzen heeft verlaagd loopt het verschil in prijs per liter tussen Nederlandse en Duitse pompstations voor benzine (weer) op tot ongeveer 40 cent.

Hogere energieprijzen Duitsland

De accijnsverlagingen in Duitsland zijn onderdeel van een pakket maatregelen waardoor Duitse burgers worden ontlast voor de hoge energieprijzen. Zo krijgen burgers onder andere een eenmalige tegemoetkoming van 300 euro.

Rijen bij Duitse tankstations

Zoals verwacht stonden vanochtend in de Duitse grensstreek al rijen met auto’s met Nederlandse kentekens voor de goedkopere tankstations om te profiteren van de lagere brandstofprijzen in Duitsland.

AUTO HUREN?