Tanken voor anderhalve euro? Het kan binnenkort weer!

Je moet er wel even voor naar Frankrijk rijden, maar dan heb je ook wat! En als je in Brabant of Limburg woont is het nog lonend ook, Zeker als je toch van plan bent om die kant op te gaan.

Oke leuk, tanken voor 1,50 per liter, maar hoe dan?

In Nederland moeten terug naar 2016. Toen konden wij nog tanken voor 1,50 euro. Vanaf september kunnen de Fransen het weer, In elk geval voor een tijdje. Hoe kan dat? We leggen het uit.

De Franse overheid zorgt voor de verlaging van de benzineprijs

De Franse overheid is van plan om de belastingen verder te verlagen. Voor een liter benzine ben je nu al  in Frankrijk een stukje minder kwijt dan in Nederland (gemiddeld €1,95 tegenover €2,28), maar dat verschil wordt in september dus nog veel groter, als de plannen van minister Bruno Le Maire doorgaan. De Franse minister van Economie wil de belastingverlaging van 12 cent per liter verhogen naar maar liefst 30 cent. De korting van 30 cent moet gaan gelden van 1 september tot 1 november. Twee maanden dus, maar alle beetje helpen.

 

Maar kom je dan wel op 1,50 uit?

De snelle rekenaars weten dat met een extra 18 cent korting je op een gemiddelde benzineprijs van €1,78 uitkomt in Frankrijk. Het Franse TotalEnergies haalt onder druk van de regering nog eens 20 cent van de prijs af en dan zit je ineens op nog maar €1,58 per liter. Daar komt bij dat de prijs van benzine toch al aan het dalen is, dus dan wordt €1,50 per liter bij sommige tankstations in Frankrijk in september ineens best haalbaar.

Een weekendje tanken in Frankrijk

Dus als je toch al van plan was om in de herfst richting Frankrijk te gaan, pak dan gerust de auto, zorg dat je tank bijna leeg is als je in Frankrijk aankomt en vul hem helemaal tot aan de rand op! De actuele brandstofprijzen in Frankrijk vind je hier. En hier vind je nog veel meer informatie over Frankrijk.

Goedkoop tanken in Frankrijk

  • In Frankrijk zijn bij onbemande tankstations met tankautomaten de brandstofprijzen meestal het laagst.
  • Je kunt goedkoop tanken bij tankstations bij grote supermarkten (zoals Auchan, Carrefour, Cora, Géant, Intermarché, Leclerq en Super U). Let op borden met centre commercial om deze supermarkten te vinden. Buiten de openingstijden van de supermarkten zijn deze tankstations meestal onbemand.
  • Brandstof is bij tankstations langs auto(snel)wegen en tolwegen veel duurder dan bij tankstations langs ‘gewone’ wegen.
  • Kijk voor tankstations met de laagste prijzen op carbeo.com of prix-carburants.economie.gouv.fr.

Heb je hier al aan gedacht?

HUUR JE AUTO >

Wist je dat je beter een klein beetje meer kan betalen voor je huurauto, zodat je geen eigen risico hebt bij schade en alle kosten in de huurprijs zitten inbegrepen?

Bekijk hier het aanbod

KIES JE HOTEL >

Een hotelkamer boeken is natuurlijk niet echt moeilijk. Maak het jezelf nóg makkelijker door te boeken op een site met de grootste keuze en de laagste prijsgarantie.

Regel hier je hotelkamer

AUTO HUREN?