Waar vind je tolwegen rond Nederland?

Als je op vakantie gaat, is de kans groot dat je te maken krijgt met tolwegen. Dit heeft ermee te maken dat het in andere landen heel normaal is om tol te betalen om op een bepaalde weg te kunnen rijden. Daarom zijn er ook veel tolwegen te vinden. Daarom is het ook handig om te weten waar je deze precies kunt vinden. Het is niet altijd even makkelijk om dit te doen. Om je hier een beeld van te geven, gaan we daarom ook in dit artikel kijken waar je tolwegen rond Nederland vindt. 

Tolwegen in Nederland

Over tolwegen in Nederland kunnen we erg kort zijn. In Nederland zijn namelijk helemaal geen tolwegen te vinden. In het buitenland moet je om grote wegen op te gaan vaak een vergoeding te betalen. In Nederland hebben we dit soort wegen niet, dus je hoeft nooit tol te betalen om een weg op te gaan. 

Hier moeten we wel wat voor inleveren. Om met de auto te mogen rijden, moeten we wegenbelasting te betalen. Waar er in andere landen geen wegenbelasting betaald wordt, moeten wij dit wel omdat we geen tol betalen om de grote wegen op te mogen. Hierin verschilt Nederland flink met de andere landen. Om in een auto te mogen rijden, is het verplicht om hier wegenbelasting over te moeten betalen. Als je vanuit het buitenland naar Nederland komt, is alles gewoon gratis. 

Tolwegen in Frankrijk

Onze directe buren hebben ook geen tolwegen. Zo hoef je geen tol te betalen in de Benelux en ook niet in Duitsland. In Frankrijk krijg je wel te maken met tolwegen. Dit heeft ermee te maken dat je in Frankrijk geen wegenbelasting hebt dat betaald wordt. Daarom is het verplicht om tol te betalen om bepaalde wegen op te mogen. Hierdoor wordt het vaak wel wat duurder om door Frankrijk heen te reizen. 

Ook als je naar Frankrijk gaat met het vliegtuig en kiest voor een auto huren, krijg je te maken met tolwegen. Dit heeft ermee te maken dat je voor veel grote steden over de tolwegen moet gaan. Ondanks dat je tol moet betalen voor de wegen in Frankrijk is hier meestal wel goed te rijden. Je moet namelijk wel wat over hebben om goed in Frankrijk te kunnen rijden. 

Tolwegen in België

Net als Nederland is er in België geen tolweg te vinden. In België betaal je ook wegenbelasting in plaats van dat ze tol rekenen. Bij autoverhuur België heb je dan ook niet te maken met de kosten van tol in België. Ondanks dat je hier geen tol hoeft te betalen en de Belgen wegenbelasting betalen, zijn de wegen hier niet altijd even goed. Dit is wel prettig om te weten. Meestal kun je het direct merken als je van Nederland in België komt aan de wegen. Gelukkig hoef je hier niet al te veel last van te hebben als je door België heen gaat rijden voor bijvoorbeeld een vakantie bij onze zuiderburen.

AUTO HUREN?