Tips voor het veilig vervoeren van je motor

Ben jij voornemens om je motor dit jaar achter je auto aan mee te nemen? Dan is het wel belangrijk dat je dit op een veilige en verantwoorde wijze doet. Allereerst is het goed te weten of je bevoegd bent een motor te mogen vervoeren op een aanhanger of speciaal daarvoor bestemde trailer en is het belangrijk te weten of er eventuele aanvullende voorwaarden zijn op het moment dat je buiten de Nederlandse landsgrenzen treedt. Wat we namelijk vaak zien, is dat je in het geval van Duitsland, Frankrijk en ook Zwitserland aan andere eisen moet voldoen als het gaat om de veiligheid, maar ook het welbekende vignet wat verplicht is in bepaalde landen is iets om over na te denken. Omdat er naast de praktische zaken ook een hoop veiligheidsaspecten zijn om rekening mee te houden, hebben we een aantal tips voor je, zodat je niet alleen zelf, maar ook je motor veilig kan worden vervoerd.

Kies voor een motortrailer

Wanneer je je motor veilig en verantwoord wilt kunnen vervoeren, dan is het aanschaffen van een motortrailer een absolute must. Motortrailers zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Het grote voordeel aan een motortrailer is dat ze zorgen voor een stabiele wegligging zodat je motor op een veilige en verantwoorde manier kan worden bevestigd en vervoerd. Zo heb je de keuze uit een geremde motortrailer die ook zelf is uitgerust met en rem mechanisme in het geval van één of meerdere zware motoren of in het geval van een lichter model, een ongeremde variant. Omdat het oprijden van je motor best een uitdaging kan zijn, kun je ook kiezen voor een zinkbare trailer, die te bedienen is door middel van een hydraulisch mechanisme. Zo kun je de bodemplaat laten zakken en de motor zonder oprijplaten op de trailer rijden.

Check de bandenspanning

Net als onze auto is het ook belangrijk de trailer waarop jij je motor gaat vervoeren goed na te laten kijken. Naast het feit dat de remmen in het geval een geremde trailer het goed moet doen, eveneens als de verlichting, is ook de bandenspanning belangrijk. Zo is het een heel verschil wanneer je met één, twee of zelfs drie motoren op een trailer rijdt. Check daarom voor vertrek de bandenspanning en het profiel, zodat je niet onnodig veel brandstof of in het geval van een elektrische auto, stroom verbruikt. Wil je zeker weten dat je motortrailer in goede staat is, laat deze dan voor vertrek nakijken door een monteur.

Huur aan motortrailer of aanhangwagen

We gaan er wel vanuit dat je in het bezit bent van een geschikte trailer om je motor veilig te kunnen vervoeren, maar het kan natuurlijk ook zijn dat dit voor het eerst is dat je met je motor naar het buitenland gaat om daar te kunnen toeren. Omdat we heel goed snappen dat het aanschaffen van een motortrailer voor die paar weken per jaar misschien net iets te veel van het goede is, is het ook mogelijk om een trailer of aanhanger bij Bouwmanaanhangwagens.nl te huren. Zo weet je namelijk zeker dat je de beste kwaliteit aanhanger voor de beste prijs krijgt.

AUTO HUREN?