Tankstations niet ver over de grens in Duitsland zien een flinke toename aan Nederlandse klanten aan de pomp. Er komen ongeveer 25% meer Nederlanders tanken bij Duitse tankstations ten opzichte van vorig jaar. Niet zo vreemd, als je de adviesprijs voor benzine in Nederland afzet tegen de Duitse benzineprijs. In Nederland betaal je (adviesprijs) voor een liter Euro 95 / E10 op dit moment ongeveer 2,07 en in Duitsland ligt de prijs op ongeveer 1,82 (adviesprijs). Op een gemiddelde tankgrootte van 60 liter bespaar je in Duitsland dus bijna 15 euro op een volle tank.

Benzineprijs en dieselprijs per 1 januari 2025

Per 1 januari 2025 worden de verschillen in brandstofprijzen tussen Nederland en Duitsland alleen nog maar groter. De benzineprijs gaat dan, zoals het er nu naar uitziet, maar liefst met 25 cent per liter omhoog. Voor een liter diesel ga je waarschijnlijk 15 cent per liter meer betalen.

Sigaretten kopen in Duitsland

Als je een roker bent (of kent) dan ben je in Duitsland per 1 april 2024 ook een stuk goedkoper uit. Waar je in Nederland nu ongeveer 11 euro voor een pakje sigaretten betaalt, ben je in Duitsland ongeveer 8,50 euro per pakje kwijt. Een verschil van ongeveer 2,50 euro per pakje dus. Bij shag zijn de verschillen nog een stuk groter. In Nederland betaal je 14(!) euro per pakje meer dan in Duitsland (11 euro om 25 euro).

Tabak en sigaretten invoeren van Duitsland naar Nederland

Maar… mag je eigenlijk wel in Duitsland je hele auto met tabak, sigaretten, sigaren en shag volgooien en dan naar Nederland rijden? Volgens de site van de Belastingdienst mag elke persoon boven de 17 jaar maximaal 800 sigaretten, 200 sigaren, 1 kilo tabak en 400 kleinere sigaren belastingvrij de grens over nemen. Neem je meer mee en word je gepakt door de douane, dan riskeer je boetes of zelfs de cel.

Toch trekken de klanten zich weinig aan van deze limiet en rekenen voor duizenden euro’s af. Iedereen weet dat die hoeveelheden niet mogen, maar lang niet iedereen houdt zich eraan.  De pakkans is dan ook nogal klein.

Boodschappen doen in Duitsland

Als je dan toch naar Duitsland bent gereden dan kan je, naast tanken en sigaretten halen, meteen andere boodschappen inslaan die over de grens een stuk goedkoper zijn. Artikelen zoals frisdrank, bier, wijn, eieren en vlees zijn bijvoorbeeld bij onze oosterburen een stuk vriendelijker geprijsd.

AUTO HUREN?