Is benzine en diesel nu ook goedkoper dan in België?

Sinds 1 april 2022 komen Duitsers die in het grensgebied met Nederland wonen opeens in Nederland benzine en diesel tanken in plaats van andersom. Zie hierover dit artikel.

Accijnsverlaging benzine en diesel tot eind 2022

Het kabinet heeft de accijns op brandstof van 1 april tot eind 2022 verlaagd, om de benzineprijzen en dieselprijzen een beetje binnen de perken te houden. In de eerste maanden van 2022 waren de benzineprijzen en dieselprijzen namelijk tot een recordhoogte gestegen van 2,50 per liter benzine en 2,38 voor een liter diesel. De accijnsverlaging betekent dat benzine en diesel per liter met 20,9 cent en 13,4 cent goedkoper zijn geworden. 

Maar zijn de brandstofprijzen in Nederland nu ook lager dan in België?

Het antwoord is nee. Dit komt vooral omdat België al eerder een accijnsverlaging doorvoerde. De prijs aan de Belgische pomp daalde door deze maatregel met 17,5 eurocent per liter diesel en ook per liter benzine. Dus voor benzine en diesel daalden de prijzen evenveel, anders dan in Nederland, waar de prijs van een liter benzine meer daalde dan de prijs van een liter diesel.

Komen de Belgen nu ook in Nederland tanken?

Het antwoord is dan ook duidelijk: nee. Tenzij de Belgen zin hebben om dure Nederlandse benzine of diesel te tanken. Maar dat lijkt eerder het begin te zijn van een slechte Belgenmop dan van realiteit…

AUTO HUREN?