Stel je voor: je bent op weg naar je vakantiebestemming, dwars door de bergen. Plotseling geeft je auto de geest, ver van huis en hulp. De oorzaak? Een defecte accu. Een scenario dat niemand wil meemaken, zeker niet in het buitenland. Dit benadrukt het belang van een goed werkende accu, vooral als je lange reizen maakt. In deze blog bekijken we het belang van een goede accu, en hoe jij zorgt dat je niet stil komt te staan. 

De hartslag van je auto: zo werkt de accu

De auto accu is het kloppende hart van je voertuig. Het zorgt ervoor dat je auto start, maar voedt ook essentiële onderdelen en systemen wanneer de motor niet draait. Een accu slaat energie op onder het rijden en levert deze wanneer nodig. Zonder een goed werkende accu, staat alles stil. Het is dus cruciaal om te begrijpen hoe je accu functioneert en tekenen van slijtage vroegtijdig te herkennen.

Onderhoud en controle: houd je accu in topconditie

Regelmatig onderhoud en controle van je accu kunnen veel problemen voorkomen, vooral voorafgaand aan lange reizen. De accu inspecteren is niet moeilijk. 

Controleer de accu eerst op zichtbare beschadigingen, corrosie rond de polen en zorg dat hij goed vast zit. Een zwakke accu kan je vaak herkennen aan moeite met starten of dimmende lichten bij het starten van de auto. Als je vermoedt dat de accu niet goed meer werkt, kan je deze laten doormeten bij een garage of dealer. Als je zelf toevallig een accu meter hebt, is dat nog makkelijker. 

De accu onderhouden doe je vooral door te zorgen dat deze opgeladen blijft. Als een auto jarenlang stilstaat, kan de accu volledig ontladen worden. Dit is niet meer te herstellen. Bij oldtimers en cabriolets die regelmatig lang stilstaan, is een druppellader een goede manier om de accu op spanning te houden. Voor uw dagelijkse rijder is het voldoende om regelmatig een uurtje op de snelweg te rijden. 

De juiste accu voor jouw auto: eenvoudig gevonden bij Winparts

Na verloop van tijd wordt een accu oud en kan deze geen spanning meer vasthouden. Hoe lang dit duurt verschilt, maar meestal houden we een levensduur van 5 jaar aan. Dan kan de accu alleen nog vervangen worden.

Wanneer het tijd is voor een nieuwe accu, wil je natuurlijk de beste keuze maken voor jouw auto. Bij Winparts maken we dit eenvoudig: met onze kentekencheck vind je direct de accu’s die geschikt zijn voor jouw voertuig.

Ons assortiment bestaat uit kwalitatieve accu’s die voldoen aan alle eisen voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zo weet je zeker dat je auto uitgerust is met een accu die de lange reizen aankan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onverwachte problemen onderweg.

Altijd startklaar met Winparts

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om de betrouwbaarheid van je auto op lange reizen. Met een kwalitatieve accu van Winparts ga je altijd met een gerust hart op pad. Wij staan garant voor kennis van zaken en bieden alleen de beste onderdelen voor jouw auto. Zo kun je je concentreren op wat echt belangrijk is: genieten van je reis, waar die ook naartoe gaat.

AUTO HUREN?