Denk je ergens een goedkope huurauto gevonden te hebben? Heel goed! Maar let op: Er kunnen verborgen kosten zijn bij een goedkope huurauto. In dit artikel leggen we het je uit.

1. Meerdere bestuurders

Voor een extra bestuurder betaal je vaak een toeslag. Dit kan handig zijn voor lange ritten waarbij het fijn is om het rijden te delen, maar het verhoogt wel de totale huurkosten. Dus als je meerdere bestuurders wilt inzetten, dan loont het om te checken of dit kan zonder extra kosten.

2. Het aantal inbegrepen kilometers

Verhuurbedrijven die zich richten op ‘goedkoop huren’ hanteren vaak een beperkt aantal kilometers per dag. Als je meer kilometers rijdt dan toegestaan, betaal je extra voor de overschrijding. Dit kan een probleem zijn, vooral als je de auto huurt voor een vakantie of een lange reis. Het is daarom belangrijk om de kosten voor extra kilometers vooraf te berekenen of een auto te zoeken met een onbeperkt aantal kilometers.

3. Pechhulp

Pechhulp is niet altijd inbegrepen bij de huurprijs. Als je auto pech krijgt, ben je vaak zelf verantwoordelijk voor de kosten van de pechhulp. Sommige verhuurbedrijven bieden deze service tegen betaling aan als extra optie, maar er zijn er ook die het wel in de huurprijs hebben inbegrepen.

4. Verzekeringen

Bij goedkope aanbiedingen moet je vaak apart een schade- en diefstalverzekering afsluiten om een hoog eigen risico te vermijden. Dit eigen risico kan oplopen tot meer dan €1000 per niet verhaalbare schade. Tegen extra kosten kun je dit eigen risico verlagen of afkopen. Afhankelijk van de dekking kan dit enkele tientjes per dag kosten. Daarnaast zijn er vaak aparte verzekeringen voor ruit- en bandenschade, die meestal ongeveer €5 per dag kosten.

5. Inleverlocatie

Het inleveren van de huurauto op een andere locatie dan waar je hem hebt opgehaald is mogelijk, maar hier zijn meestal extra kosten aan verbonden. Dit kan handig zijn als je een eenrichtingsreis maakt, maar het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in je budget. Ook hier loont het vooraf om het even te checken.

Conclusie

Goedkoop kan duurkoop zijn, ook bij autohuur. Let niet alleen op de lage huurtarieven, maar bekijk ook de huurvoorwaarden en mogelijke extra kosten. Sommige bedrijven bieden all-in concepten aan, waarbij je geen onverwachte kosten hebt. Deze zijn meestal iets duurder, maar bieden wel meer zekerheid. Kijk eens bij autohuren.info voor een all-in huurauto zonder verborgen kosten.

AUTO HUREN?