De oliemarkten laten de laatste tijd een opmerkelijke daling zien in de ruwe olieprijzen. Na maanden van recordhoge prijzen is de prijs van een vat ruwe olie eindelijk gezakt naar het laagste niveau sinds maart. Dit biedt hoop voor automobilisten die al te lang worstelen met de torenhoge brandstofprijzen aan de pomp.

Helaas is deze prijsdaling in de oliemarkt nog niet volledig doorgewerkt in de prijzen die consumenten betalen voor benzine en diesel. De gemiddelde adviesprijs voor een liter Euro 95 (E10) blijft schrikbarend hoog op €2,26, terwijl een liter diesel gemiddeld €1,94 kost.Er gloort echter licht aan de horizon. Experts verwachten dat als de lage olieprijzen aanhouden, de brandstofprijzen de komende weken zullen dalen.

Oliemaatschappijen voeren prijsdalingen doorgaans trager door dan prijsstijgingen, maar uiteindelijk zullen ze de lagere grondstofkosten moeten doorberekenen.Voor automobilisten die al maanden diepe gaten in hun portemonnee hebben geboord om hun tank te vullen, kan deze verlichting niet snel genoeg komen. Een flinke daling van de brandstofprijzen zal zeer welkom zijn voor gezinnen die het al moeilijk genoeg hebben met de hoge inflatie.

AUTO HUREN?