Tanken in Luxemburg is vaak aanzienlijk goedkoper dan in andere landen. Dit komt door enkele belangrijke factoren.

Lager BTW-tarief op brandstof

Luxemburg hanteert een lager btw-tarief op brandstof dan de meeste andere Europese landen, wat de prijzen aan de pomp van nature al lager maakt.

Geen accijns op brandstof

Luxemburg heft geen accijns op brandstof. In veel andere landen dragen accijnzen aanzienlijk bij aan de uiteindelijke prijs aan de pomp. Hierdoor zijn de prijzen in Luxemburg lager dan in buurlanden zoals België, Duitsland en Frankrijk.

Zelfde prijzen langs snelwegen en dorpen

In Luxemburg zijn de brandstofprijzen langs snelwegen niet duurder dan in dorpen en steden, dankzij een regeling van het ministerie van Economische Zaken. Dit is anders dan in veel andere landen waar tanken langs de snelweg duurder is vanwege hogere operationele kosten. Dus je hoeft om te tanken niet van de snelweg af in Luxemburg om nóg minder te betalen voor je liter benzine. Het is, zeker in de vakantieperiodes, bij tankstations die niet aan de snelweg liggen wél een stuk rustiger.

Conclusie

Tanken in Luxemburg is voordelig vanwege het lagere btw-tarief en het ontbreken van accijnzen. Een kleine omweg naar Luxemburg kan dus de moeite waard zijn om te profiteren van de lagere brandstofprijzen in dit mooie land.

Maar wat kost een liter benzine nu eigenlijk in Luxemburg? Dat lees je hier

AUTO HUREN?