Frankrijk heeft een van de grootste wegennetwerken ter wereld, en het is dan ook geen verrassing dat het land ook een uitgebreid netwerk van tolwegen heeft. Het tolwegennetwerk is in handen van verschillende exploitanten en omvat vele duizenden kilometers snelweg. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de grootste tolwegen in Frankrijk, waar je handig gebruik kunt van maken als je in dit land producten moet bezorgen. Een bestelbus leasen is dan ook nog belangrijk, je kunt in zo’n wagen immers meer pakketten bezorgen dan in een normale personenauto. Je moet in ieder geval in beide gevallen tol betalen bij de volgende snelwegen in Frankrijk.

Autoroute du Soleil (A6 en A7)

De Autoroute du Soleil is waarschijnlijk de bekendste tolweg van Frankrijk en verbindt Parijs met Marseille via Lyon. De weg is verdeeld in twee delen: de A6 loopt van Parijs naar Lyon, terwijl de A7 van Lyon naar Marseille gaat. De Autoroute du Soleil is een van de drukste en belangrijkste snelwegen van het land en heeft een totale lengte van meer dan 800 kilometer.

Autoroute A13

De Autoroute A13 loopt van Parijs naar Normandië en verbindt de hoofdstad met steden als Rouen en Caen. De tolweg is ongeveer 200 kilometer lang en loopt door het hart van Normandië. De A13 is populair onder toeristen die naar de historische bezienswaardigheden van Normandië reizen, waaronder de invasiestranden.

Autoroute A10

De Autoroute A10 is de belangrijkste tolweg van Frankrijk in noord-zuidrichting. De weg verbindt Parijs met Bordeaux en loopt door het hart van het land. De A10 is ongeveer 550 kilometer lang en loopt langs steden als Tours, Poitiers en Orléans. De tolweg is populair onder toeristen die naar de Atlantische kust reizen.

Autoroute A8

De Autoroute A8 is een belangrijke tolweg in het zuiden van Frankrijk en loopt langs de Franse Rivièra. De weg begint in Aix-en-Provence en loopt via Cannes en Nice naar de Italiaanse grens. De tolweg is ongeveer 230 kilometer lang en biedt prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en de bergen.

Autoroute A1

De Autoroute A1 is de drukste tolweg van Frankrijk en verbindt Parijs met Lille en de Belgische grens. De weg is ongeveer 200 kilometer lang en loopt langs de luchthaven Charles de Gaulle en de steden Amiens en Arras. De A1 is een belangrijke transportroute voor goederen en heeft veel vrachtverkeer. Ga je een lesauto leasen om vervolgens hier mensen te leren auto rijden? Je moet dan dus tol betalen op de drukke Autoroute A1 in Frankrijk.

Het tolwegennetwerk van Frankrijk is uitgebreid en omvat vele duizenden kilometers snelweg. De Autoroute du Soleil, A10, A1, A13 en A8 zijn enkele van de grootste tolwegen van het land. Deze wegen zijn belangrijke transportroutes voor zowel goederen als personen en worden veel gebruikt door toeristen die Frankrijk willen verkennen. Houd er wel rekening mee dat tolwegen in Frankrijk kosten met zich meebrengen, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het plannen van je reis.

AUTO HUREN?