In de meeste landen om ons heen zijn er (snel)wegen waar je tol moet betalen. Er zijn verschillende manieren om die tol te betalen, denk hierbij aan cash, credit card en tolbadges. Maar kan je ook overal de tol betalen met je pinpas? In dit artikel vertellen we er je alles over!

Frankrijk

Niet alle tolpoortjes in Frankrijk accepteren pinpassen of contant geld. We adviseren je om altijd een creditcard bij je te hebben voor betalingen.

Duitsland

In Duitsland is tol voor personenauto’s doorgaans niet vereist, maar er zijn enkele uitzonderingen waarbij dit wel het geval is.

Italië

In Italië kun je bij tolpoorten doorgaans betalen met een creditcard, en vaak werkt een pinpas ook. Bij bemande tolhokjes is contante betaling mogelijk. Een handige optie is een tolbadge, waarmee je automatisch tolkosten betaalt zonder bij tolpoorten te stoppen.

Nederland

Nederland heeft geen tolwegen, afgezien van enkele tunnels, waar je met je pinpas kunt betalen.

België

Voor personenauto’s is tol doorgaans niet vereist in België, met uitzondering van de Liefkenshoektunnel. Betaling kan contant, maar met een pinpas of creditcard is goedkoper.

Spanje

Bij tolpoorten in Spanje kun je meestal met een creditcard betalen, en vaak werkt een pinpas ook. Bij bemande tolhokjes is contante betaling mogelijk. Een handige optie is een tolbadge, waarmee je automatisch tolkosten betaalt zonder te hoeven stoppen bij tolpoorten.

Portugal

Bij tolpoorten in Portugal kun je meestal met een creditcard betalen, en vaak werkt een pinpas ook. Bij bemande tolhokjes is contante betaling mogelijk. Een handige optie is een tolbadge, waarmee je automatisch tolkosten betaalt zonder bij tolpoorten te hoeven stoppen.

 

AUTO HUREN?