Op vakantie met de leasewagen

Wanneer je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan, dan is het natuurlijk prettig als je dit goed voorbereid kunt doen. Zo kan het ook zijn dat de auto die je privé hebt, dat het een leasewagen is. Op vakantie met een leasewagen is natuurlijk ideaal, toch is het wel belangrijk om een paar voorbereidingen te treffen. Op die manier kun je zonder zorgen de auto inpakken en op pad gaan. Hieronder lees je precies waar je op kunt letten als je met de leasewagen op vakantie gaat naar het buitenland.

Het leasen van een auto

Allereerst is het leasen van een auto enorm voordelig als je een eigen bedrijf hebt. Op die manier kun je met gemak profiteren van fiscale voordelen. Verder is het ook leuk om dus je leasewagen mee te nemen op vakantie. Op die manier hoef je maar een bepaald bedrag per maand te betalen voor je auto. Via financial lease kun je diverse leaseauto’s leasen tegen een vast bedrag per maand. Het is wel van belang dat je natuurlijk een auto kiest die helemaal past bij jouw bedrijf. Op die manier kun je zonder problemen een bedrijfswagen leasen, die je ook eventueel mee zou kunnen nemen op vakantie.

Een buitenlandverklaring

Als je naar het buitenland wilt gaan met je leaseauto, dan is het altijd goed om een buitenlandverklaring aan te vragen bij je leasemaatschappij. Op die manier kan de leasemaatschappij goedkeuring geven dat jij met de auto de grens overgaat. Mocht dit niet zijn geregeld, dan zou je tijdens je vakantie wel eens problemen kunnen krijgen. Aangezien je een auto leaset, is de auto nog steeds van de leasemaatschappij. Het is dus van belang dat ze een akkoord geven om met de auto de grens over te gaan. Zorg er daarom voor dat je de documenten netjes in orde hebt, voordat je de grens over wilt gaan. Op die manier kun je zonder problemen genieten van een topvakantie!

Regel de juiste autoverzekering

Daarnaast kan het ook maar zo gebeuren dat je pech krijgt met je auto of een ongeluk krijgt. Je wilt natuurlijk niet van het ergste uitgaan op vakantie, maar het is wel verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo is het van belang dat je je auto goed laat verzekeren om überhaupt de weg op te mogen en om natuurlijk ook verzekerd te zijn in het buitenland. Op die manier kun je zonder problemen de weg op in het buitenland en genieten van de mooie avonturen die jullie te wachten staan.

AUTO HUREN?