3 handige manieren om minder tol te betalen

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan ontkom je er helaas niet aan om tol te betalen. Vooral niet wanneer je met de auto naar het zuiden van Europa gaat. Toch zijn er wel een aantal handige manieren om bijvoorbeeld minder tol te kunnen betalen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat een vakantie op zich al duur genoeg is, hebben wij 3 handige manieren voor je om minder tol te betalen. Houd er alleen wel rekening mee dat je hiervoor vaak een stuk moet omrijden, aangezien tol niets meer is dan een vorm van belasting om over een bepaalde weg te mogen rijden. De kans dat je dan enkele tientallen kilometers op moet rijden, is vrij groot. Het is dus maar net welke afweging je wilt maken.

Tolbadge

Wil je niet alleen een stuk minder tol betalen, maar ook sneller kunnen doorrijden? Dan is de tolbadge een absolute aanrader. Met deze badge hoef je namelijk niet te stoppen en kun je dus sneller doorrijden. Het voordeel van deze badge is dat deze automatisch kan registreren waar je bent. Dit is tegenwoordig steeds populairder, zo ook bij ouders met jonge kinderen die een telefoon hebben. Zo kun je mSpy installeren iPhone en precies zien waar ze zijn, maar ook wat ze allemaal op hun telefoon doen. Stel dat ze een keer wat later zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken, maar kun je bijvoorbeeld zien dat ze nog bij een vriend of vriendin zijn. Ditzelfde geldt ook voor de tolbadge. Doordat dit niet alleen voordelen voor jou heeft, maar ook voor een snellere doorstroom van auto’s, caravans en vrachtwagens, krijg je vaak een korting om het gebruik van deze badge aan te moedigen.

Plan je route

Waar we vroeger massaal met een kaart in de hand op de bijrijdersstoel zaten, hebben we tegenwoordig de luxe van een navigatie op onze telefoon of in de auto zelf. Dit heeft als voordeel dat het plannen van je route ook een stuk makkelijker is geworden. Zo kun je bijvoorbeeld een route plannen waarbij je tolwegen vermijdt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je dan vaak langer onderweg bent, waardoor je ook meer tijd en brandstof kwijt bent. Het is dus een afweging die voor iedereen anders kan zijn. Zo heb je met een elektrische auto natuurlijk minder kosten, dan wanneer je met een grote caravan achter je auto 30 kilometer moet omrijden.

Reis buiten de spits

Net als dat de brandstof aan de pomp op maandagmorgen vaak duurder is dan op dinsdagmiddag, is ook de tol in de spits vaak hoger dan wanneer je buiten de spits omrijdt. Het is dus helemaal geen gek idee om hier rekening mee te houden tijdens je reis. Zo kun je bijvoorbeeld even een extra stop maken, zodat je vervolgens net buiten de spits bij de tolpoorten komt, waardoor je al snel een paar euro kunt besparen. Stoppen moet je toch, dus waarom niet een paar kilometer eerder als je dit serieus scheelt in je portemonnee.

AUTO HUREN?