Wat is een Autohof in Duitsland?

Als je over de Autobahn in Duitsland rijdt zie je regelmatig bordjes met Autohof. Wat is een Autohof eigenlijk?

Een “Autohof” in Duitsland is een soort wegrestaurant of verzorgingsplaats langs de snelweg die zich voornamelijk richt op vrachtwagenchauffeurs en andere weggebruikers. Het biedt faciliteiten zoals tankstations, restaurants, winkels, sanitaire voorzieningen, parkeerplaatsen en soms zelfs slaapgelegenheden voor chauffeurs. Het verschil tussen een Autohof en een Raststätte, een ander type wegrestaurant in Duitsland, is dat een Raststätte vaak direct aan de snelweg ligt en ook toegankelijk is voor reguliere auto’s, terwijl een Autohof meestal iets verder van de snelweg af ligt en voornamelijk gericht is op vrachtwagens.

Het tanken bij een Autohof in Duitsland biedt verschillende voordelen

  1. Lage brandstofprijzen: Autohofs concurreren vaak op prijs, wat kan resulteren in lagere brandstofprijzen dan bij reguliere tankstations langs de snelweg.

  2. Meer ruimte en minder drukte: Autohofs bevinden zich vaak iets verder van de snelweg af en hebben over het algemeen ruimere parkeergelegenheid en minder drukte dan tankstations direct aan de snelweg.

  3. Extra voorzieningen: Naast tankstations bieden Autohofs ook andere voorzieningen zoals restaurants, winkels, sanitaire faciliteiten en soms zelfs overnachtingsmogelijkheden, waardoor het een handige tussenstop kan zijn tijdens lange reizen.

Je kunt een Autohof in Duitsland vinden door gebruik te maken van verschillende methoden

  1. Online kaarten en apps: Gebruik websites zoals Google Maps, Bing Maps, of apps zoals Waze of Here WeGo en zoek naar “Autohof” in Duitsland. Deze tools tonen de locaties van verschillende Autohofs, samen met details zoals voorzieningen en openingstijden.

  2. Navigatiesystemen: Moderne navigatiesystemen in auto’s of op smartphones hebben vaak een optie om specifieke locaties te zoeken, waaronder Autohofs. Voer “Autohof” in als zoekterm en bekijk de resultaten in de buurt van je route.

  3. Websites van Autohofs: Sommige Autohofs hebben hun eigen websites waarop ze hun locaties en voorzieningen vermelden. Zoek naar de website van een specifieke Autohof-keten en gebruik de locatiezoeker om vestigingen te vinden.

  4. Wegwijzers en borden: Op snelwegen in Duitsland zijn vaak borden langs de weg geplaatst die de locaties van nabijgelegen tankstations en rustplaatsen aangeven, waaronder Autohofs. Let op deze borden tijdens het rijden.

Met deze methoden kun je gemakkelijk een Autohof vinden en profiteren van de voorzieningen tijdens je reis in Duitsland.

AUTO HUREN?